ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ

Συνηθισμένες αρσενικές ουρολογικές καταστάσεις, όπως προστατίτιδα, στυτική δυσλειτουργία, στειρότητα, αγγειοεκτομές και πολλά άλλα.

Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

Ο προστάτης είναι ένας αδένας που περιβάλλει την ουρήθρα - το σωλήνα που μεταφέρει ούρα από την ουροδόχο κύστη. Καθώς μεγαλώνετε, ο προστάτης σας μεγαλώνει που μπορεί να οδηγήσει σε ουρολογικά προβλήματα. Μπορεί να είναι οδυνηρές και μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή.

ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ

Η προστατίτιδα είναι η φλεγμονή του προστάτη. Είναι σχετικά κοινό στους άνδρες - έως και το 50% των ανδρών θα αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Μπορεί να είναι ξαφνική και σοβαρή (οξεία) ή συνεχιζόμενη (χρόνια).

ΤΥΠΟΙ

 • Οξεία βακτηριακή προστατίτιδα που προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη: Αυτή η φλεγμονή είναι η λιγότερο συχνή. Όταν είναι, είναι γενικά σε νεότερους ή μεσήλικες άνδρες.
 • Χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα:Όπως η οξεία βακτηριακή προστατίτιδα, είναι πιο αργή στην ανάπτυξή της και έχει λιγότερο σοβαρά συμπτώματα. Οι άνδρες με αυτή την πάθηση έχουν συχνά επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
 • Χρόνια μή βακτηριακή προστατίτιδα, επίσης γνωστή ως (σύνδρομο χρόνιου πυελικού πόνου): Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος που διαγιγνώσκεται. Η υποκείμενη αιτία δεν είναι πλήρως γνωστή, αλλά η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να οφείλεται σε φλεγμονή ή μυϊκούς σπασμούς στους μυς του πυελικού εδάφους.

ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ (BPH)

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι ένας διευρυμένος προστάτης. Αυτό δεν είναι καρκινική κατάσταση.

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:

 • Μειωμένη δύναμη ούρων
 • Συχνουρία
 • Πρέπει να σηκωθείτε τη νύχτα για ούρηση (νυκτουρία)
 • Επαναλαμβάνει την ούρηση μετά την εκκένωση της ουροδόχου κύστης
 • Αδυναμία ούρησης - σε σοβαρές περιπτώσεις

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Ο καρκίνος του προστάτη επηρεάζει σχεδών 1 στους 9 άνδρες. Στα αρχικά του στάδια, μπορεί να είναι ασυμπτωματικός (χωρίς συμπτώματα). Αυτός είναι ο κύριος καρκίνος μεταξύ των ανδρών. Η έγκαιρη ανίχνευση συνεχίζει να βελτιώνεται καθώς οι άνδρες τηρούν τις συστάσεις για τον έλεγχο του καρκίνου του προστάτη.

Οι οδηγίες ελέγχου δείχνουν ότι οι άνδρες πρέπει να ξεκινούν όταν φτάσουν στα 50 τους. Οι άνδρες αφροαμερικάνων και οι άνδρες που έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του προστάτη, θα πρέπει να ξεκινήσουν τον έλεγχο από την ηλικία των 40 ετών.

ΑΙΜΑΤΟΥΡΙΑ

ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ - MEN’S SEXUAL HEALTH

Αν και συχνά είναι ένα δύσκολο θέμα για άνδρες και γυναίκες να συζητήσουν, προβλήματα στον τομέα της σεξουαλικής λειτουργίας είναι πολύ κοινά στην κοινωνία μας και ίσως είναι περισσότερο ένα ζήτημα όσο μεγαλώνουμε. Τέτοιες δυσκολίες μπορούν να σχετίζονται καθαρά με απώλεια ενδιαφέροντος και επιθυμίας για σεξ, δηλαδή απώλεια λίμπιντο. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με μείωση της παραγωγής της ανδρικής ορμόνης (τεστοστερόνη) με την αύξηση της ηλικίας. Αυτός ο συσχετισμός έχει αναφερθεί ως «ανδρική εμμηνόπαυση» ή ανδρόπαυση, αν και η ακριβέστερη ετικέτα του είναι πιθανώς «Σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης» (TDS). Σε τέτοιες περιπτώσεις, η προσεκτικά διαχειριζόμενη αντικατάσταση τεστοστερόνης μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.

Ανικανότητα ή στυτική δυσλειτουργία, δηλ. η αδυναμία να αποκτήσει ή να διατηρήσει μια στύση επαρκή για σεξουαλική επαφή, είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα στους άνδρες. Υπολογίζεται ότι πάνω από το 50% των ανδρών ηλικίας 40 έως 70 ετών έχουν στυτική δυσκολία.

Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις για τη θεραπεία αυτού του δυσάρεστου προβλήματος. Ωστόσο, η αποτελεσματική θεραπεία απαιτεί μια πιο ολιστική προσέγγιση από την απλή συνταγογράφηση δισκίων, γιατί οι στυτικές δυσκολίες είναι συχνά πολυπαραγοντικές.

Οι Ουρολόγοι - Ανδρολόγοι πιστεύουν ότι τέτοια προβλήματα πρέπει να προσεγγιστούν ως μέρος μιας παγκόσμιας αξιολόγησης της ανδρικής υγείας και μέσω αυτής της προσέγγισης παρέχουν το καταλληλότερο και αποτελεσματικότερο θεραπευτικό καθεστώς για κάθε άτομο.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 • Θεραπεία Στυτικής δυσλειτουργίας.
 • Κρουστικά κύματα
 • Φάρμακα
 • Ενδοπεϊκές ενέσεις
 • Πεϊκές προθέσεις